Klubblogo    Hjem        Kontakt oss    05.10.2015  Lillestrøm HK-90 med sportslig satsing

Ny sportssjef og nye trenere
Prosjektleder for forbundets tematurneringer, Geir Mälberg blir ny sportslig leder fra 1. mai. Zoran Faifric fra Kroatia blir hovedtrener for den nye J97-satsingen. I tillegg overtar Finn Arnesen J00. -  Dessuten etablerer vi et meget bra målvaktakademi i den nye Vollahallen. Vi har mye spennende på gang på flere årganger, sier ny klubbleder Erik Sønstelie.


Fra før av har Lillestrøm HK profiler som Bjørn Erik Børresen, Zoran Ante Nikolic og Frank Sollie i trenerstallen.

Med Mälberg, Franfijc og Arnesen kommer ytterligere kompetanse og rutine inn i trenerapparatet.

- Vi har knapt hatt en sterkere sportslig satsing enn den vi har nå. Det spennende er også å få satt i system målvaktarbeidet vårt,  sier Erik.

Samtidig starter Lillestrøm Håndballklubb opp et målvaktakademi i samarbeid med  Tihomir Janjetovic, trener og tidligere elitemålvakt, og som mange LHK-90 keepere har hatt gode erfaringer med på akademiet som harhan frem til nå har hatt i Tærudhallen.

- Vi har ønsket fokus på målvaktarbeidet. Det er nødvendig. Derfor er det perfekt å få inn Tihomir og hans selskap for å kjøre dette arbeidet. Lillestrøm er mer sentralt for ham og det er lettere for elevene på akademiet å komme dit, sier Erik.

Meningen er at målvaktakademiet skal gå i Vollahallen hver mandag fra mai til juli og fra september til mai, og at vi kan dra nytte av Ticos kompetanse også som klubb, sier han.

Erik  utelukker ikke at det kan komme ytterligere et par meget kompetente trenernavn inn i stallen før sesongoppstart.

Det spennende er at det også er spillere på flere årganger som vil prøvespille for Lillestrøm HK. På alle ungdomslagene og helt opp til A-laget, skjer det akkurat nå spennende henvendelser.

Ikke så rart kanskje: Lillestrøm HK har trolig lagt bak seg resultatmessig den beste sesongen siden 1990 - med flere lag i regionsmesterskapsfinale og bra plasseringer i A-sluttspillene i regionserien. Medlemstallene øker også for tredje året på rad, og er i følge den ferske årsmeldingen nå på 350.

Det har vært styrets mål det siste året å utvikle LHK-90 til en mer attraktiv klubb for spillere og trenere.

- Målsetningene frem mot 2017 er å bygge opp en klubb som skal gi et godt tilbud til alle - også de med ambisjoner, forteller Erik.

Klubben har vært gjennom en strategiprosess som sier at i 2017 skal laget ha spilltilbud og utviklingstilbud til alle, men samtidig fremstå som et av Romerike to beste lag i Bring J16 og Spar J18. Man skal også ha et damelag basert på hovedsaklig yngre egne krefter som kan spille om en opprykksplass til 2. divisjon.

- Dette er mål vi setter oss, men det er veien frem som er viktig, sier Erik.

Med ansettelsen av Geir Mälberg - og ved hjelp av Zoran Ante Nikolic og de andre trenerene -  skal klubben utvikle en rød tråd i det sportslige arbeidet  fra de yngste til de eldste.

- Vi skal realisere ambisjonene i den sportslige rammeplanen vi laget i fjor, sier Erik.

Geir Mällberg er 62 år, er engasjert som prosjektmedarbeider for tematurneringene i NHF RØN og er tidligere trenerkoordinator for SPU-trenere i RØN.

Han har bakgrunn fra Raumnes Årnes IL, Fjellhammer IL og Skedsmo HK og har gjennomgått NHF`s trener 4 utdanning.

Zoran Fanfrijc er tidligere profesjonell håndballspiller i eliteserien i Kroatia i mange år. Etter han kom til Norge har han både spilt og trent flere klubber. Blant annet var han trener for Oppsal Spar J18 for et par år siden, og var også ansvarlig for opprykkene fra sjette til tredje divisjon for Skedsmo HKs unge damelag. Han har vært trener i Nit/Hak.

Finn Arnesen har både spilt og trent håndball i en årrekke. Han har trent flere årganger i Fjellhammer, deriblant vunnet Østlandsserien J18 med Fjellhammers 92-årgang.  Det siste året har han trent Skedsmo HKs J99 lag.

- Dette er trenere med fokus på spillerutvikling. Vi driver en form for skole og disse fagpersonene, sammen med Zoran Ante Nikolic og treberstaben, skal sørge for at det er en sammenheng mellom det man lærer på hvert klassetrinn. Får vi til dette, tror vi Lillestrøm HK kan markere seg som en attraktiv klubb for spillere og trenere fremover, sier Erik

 
21.03.2013 16:00


Skriv ut

 Tips en venn
  Flere nyheter i samme kategori Arkiv    
  En epoke er slutt - dette nettstedet slukkes ned 02.05.2013  
  Tapte mot Nit/Hak i den regionale sluttspillfinalen 21.04.2013  
  Spillerhenvendelser fra andre klubber et sikkert vårtegn 21.04.2013  
  Neste sesong kan Lillestrøm ha lag både i fjerde, femte og sjette divisjon 14.04.2013  
  Solid avslutning på sesongen for J99 og J00 14.04.2013  
  Beste regionsmesterskap-resultat for Lillestrøm HK 14.04.2013  
  Lillestrlm HK har det travelt om man skal unngå bøter 10.04.2013  
  Lillestrøm Håndballklubb skal reprsentere region Øst på Håndballtnget 10.04.2013  
  Lederbloggen: Det nye styret samles til todagers møte 23.03.2013  
  Sportslig utvalg takket trenerne etter tidenes sesong 10.04.2013  

Lillestrøm Håndballklubb - Håndball, , Postboks 138, 2001  LILLESTRØM
e-post: lillestromhk@ronhandball.no